Spørsmål

Hvorfor bør du leie IT utstyr?


Svar

Hvorfor bør du leie IT utstyr?

Bedrifter verden tilbringer en stor del av budsjettet på den utstyr hvert år. Med teknologien stadig endring, kan holde deg oppdatert med det nyeste utstyret være en svært kostbar øvelse, selv for det største selskapet.

Det finnes en rekke grunner til at IT Utstyrsutleie er gunstig for selskaper. Økonomisk, dette kan være en kostnadseffektiv måte å drive selskapet uten dyre og stadig skiftende kostnader involvert i innkjøp datasystemer.

Den viktigste grunnen hvorfor det anbefales å vurdere en leieavtale for maskinvare er at teknologien er stadig bedre. En datamaskin eller server kjøpt i dag vil være foreldet i noen måneder, betyr dette behovet for å erstatte maskinvaren med nye og forbedrede modeller som kan hjelpe bedriften få jobben gjort.

For selskaper som bruk et antall datamaskiner gjennom vedlikehold av eldre datamaskiner kan bli slitsomt og også en kostbar øvelse, drenering budsjettet. Å kunne holde deg oppdatert med den nyeste teknologien er definitivt en fordel for enhver bedrift.

En annen grunn hvorfor leie av IT-utstyr er så populært med middels store bedrifter er fordi de kan velge hvor lenge de skal ansette maskinvaren for. Med en VPS server fra Serverhus LTD leier du den ytelsen du til en hver tid har behov for. Du kan opp- og nedgradere ut ifra svingninger i markedet eller ved ferieavviklinger. Videre har du alltid oppgradert datautstyr, trygt plassert i omfattende datasenter med brannsikring, batteribackup, vektertjenester og sikkerhetskopiering. Alt inkludert i prisen. På den måten reduserer du risikoen for datatap i forbindelse med lyn/torden, strømbrudd, svingninger i strømforsyning m.m.

Det beste med leie av IT-utstyr er at når du føler produktet ikke lenger tjener kravene, kan du avslutte leieavtalen, eller oppgradere til en bedre avtale. Helt uten risiko. 

(Artikkel fra IDG):

Frigjør kapital

HP Finans har hatt en økning på mellom 20 og 30 prosent i året de siste fem årene, en trend som trolig er representativ. Ordningen med hjemme-pc har gjort at mange har fått øynene opp for leieordninger, og bedriftene er på full fart inn i markedet. Et selskap som har lang erfaring med å leie er Move Systems. It-selskapet har 50 ansatte og leier det meste av teknologien. Det har de fått mye igjen for. 

 

-- IT-utstyr er en relativ høy investering. For oss har det vært bedre å frigjøre kapital til andre ting. Det er bedre for oss å investere i å ha en ekstra selger på veien, enn å binde kapital i infrastruktur, sier Jan Erik Thomsen, salgssjef i Move Systems.

Selskapet er rådgivere innen mobil teknologi og mobile arbeidsformer, og bistår andre selskaper med å utvikle mobile strategier. Thomsen mener at selskapet har fått dobbel effekt av å lease datautstyr. 

 

-- For det første har vi råd til å ha en selger til på veien. For det andre har vi mulighet til å utstyre vedkommende med optimalt utstyr. Det har stor effekt.