Jeg har en ganske ny PC, hva er normaltemperatur på prosessoren (CPU)?

Svar

Hei,

Normaltemperaturen vil variere noe fra produsent til produsent, men som en tommelfingerregel for Intel Core i5 eller i7 kan du se tabellen nedenfor.

Intel CPU Temps - Skylake

Core i5-6600K*

Minste temp: 24 til 28°C
Normal temp: 42 til 52°C
MAKS temp: 72°C

Core i7-6700K*

Minste temp: 26 til 35°C
Normal temp: 53 til 70°C
Maks temp: 72°C

- Les mer: http://www.buildcomputers.net/cpu-temperature.html#sthash.pbmH2obv.dpuf

Dersom temperaturen overstiger ca 70 grader vil jeg sterkt anbefale deg bedre kjøling på maskinen. Enten ekstra vifter, eller bedre utløp i kabinettet. Har du et "billig" kabinett, kan det også lønne seg å kjøpe et i aluminium da dette leder varme bort lettere. Vannkjøling er også et alternativ.

Sjekk også kontakten mellom kjøleribbe på CPU som sitter på hovedkortet, løsner denne vil tempen stige SVÆRT raskt.

Serverhus.no - Smarte IT-løsninger