Finnes det en enklere måte og skru av datamaskinen på enn de tungvindte menyvalgene med musen, for eksempel et eget "SLÅ AV NÅ!" ikon?

Svar

Skru av PC med et klikk!

Noen ganger er det frustrerende å måtte klikke seg gjennom Start, På/Av og slå av maskinen for kvelden (om du ikke har konfigurert strømknappen eller maskinen alltid er på). Nedenfor gir vi deg derfor en oppskrift på hvordan du kan lage din egen «avknapp» til skrivebordet.

1: Høyreklikk på et ledig sted på skrivebordet ditt (bakgrunnen på windows) og velg «Ny» - «Snarvei»

2: Lim inn følgende i dialogboksen som kommer frem: %windir%\System32\shutdown.exe /s /t 0

3: Klikk «Neste» og gi den et navn (f.eks «Slå av PC»), velg deretter fullfør.

Og vips så har du en rask og effektiv måte du kan bruke for å skru av datamaskinen. Tipset fungerer også på tidligere versjoner av Windows