Spørsmål

Hjelper det noe å oppgradere f.eks harddisken på datamaskinen, eller må jeg kjøpe helt ny datamaskin?


Svar

Oppgradere harddisken din? Øk hastigheten med 40%

 

Til deg som vurderer ny PC eller harddisk

Det er så mange meninger når det kommer til datamaskiner, dog syntes de aller fleste enige om en ting – at SSD er fremtiden. Selv har vi benyttet SSD harddisk i noen år, og kommer aldri gå tilbake. Det er som en helt ny verden.

Hva er så en SSD harddisk?

Kort fortalt er det mye likt det minnekortet som sitter i telefonen din og kameraet ditt. Den har ingen bevegelige deler, og trenger veldig lite strøm. Dermed utvikler den lite varme og sparer batterier på bærbare PCer ganske drastisk.

En annen ting er oppstartstiden på datamaskinen. Fra vi trykker «power on» til maskinen er klar til bruk, går det sjelden mer enn 5-7 sekunder. Enda så mye «mikkmakk» vi har på maskinen vår. Og dersom vi bruker «dvalemodus», snakker vi om 1-3 sekunder.

Tar det lang tid å bytte?

Dette spørsmålet får vi ofte. Og svaret er i utgangspunktet JA. Dersom du skal legge inn alt på nytt, må du ta ut sikkerhetskopi fra datamaskinen, bytte harddisk og deretter legge inn alt på nytt. Eventuelt kan du laste ned egen programvare som gjør mye av jobben for deg, dog krever dette at du har oppstartfiler for datamaskinen din.

Serverhus benytter seg av teknologi som gjør dette på 20 minutter. Dvs. at dersom du bor i vårt nærområde kan vi enten komme ut til deg, eller du besøke oss, og vi leverer den nye harddisken ferdig på din datamaskin. Enklere blir det ikke.

En liten advarsel til dere som ønsker å gjøre dette hos de store kjedene. VÆR SIKKER PÅ AT DE TAR BACKUP! Vi har ikke tall på hvor mange triste mennesker som har kontaktet oss fordi de store kjedene i samme operasjon som vi utfører slettet ALT på datamaskinen, dermed gikk familiebilder, dokumenter og andre viktige saker rett i søpla. Vi sier ikke at dere ikke skal bruke kjedene, men vær veldig sikker på at de foretar en fullstendig sikkerhetskopi av din datamaskin, slik at du ikke blir sittende uten minner.

Et alternativ er å benytte en sikkerhetskopitjeneste i nettskyen, men det skal vi skrive mer om neste gang.

I vår nettbutikk leveres de fleste harddisker med opsjonen om å oppgradere gammel harddisk til SSD. Ved en slik tilleggstjeneste er det utstyret nevnt ovenfor vi bruker. Foruten en tidsbruk på 15 minutter, sikrer vi også alle data slik at du IKKE risikerer miste noe. Og vi setter inn din gamle harddisk som en reservere i maskinen, dersom du har plass. Dersom du ikke har plass, men likevel ønsker en sikkerhetskopi av gamle filer, kan vi levere dette på en ekstern harddisk.

Jobb smart med SSD

Reduser ladetiden

Raskere oppstart
Med en oppstartstid på under 15 sekunder kommer du i gang med det du vil gjøre raskere enn noen gang.

Start programmer på sekunder
Halver oppstartstiden for programmer som Photoshop og Powerpoint. Få tid til overs til andre ting.

Mer effektivt vedlikehold
Ikke la vedlikeholdet forstyrre arbeidet. En SSD utfører enklere oppgaver som virussøk nesten dobbelt så raskt som en harddisk (HDD).

Lynrask feilsøking
Åtte ganger raskere filsøking enn på en HDD.

Raskere overføring
Tre ganger raskere overføring og kopiering av filer enn på en HDD.

Mer effektiv videoredigering
Over 30 prosent raskere rendering av videoklipp gjør at prosjektet blir ferdig i tide.

Raskere komprimering av filer
Komprimer filer dobbelt så raskt som med HDD.

Lavere strømforbruk og vekt
En SSD bruker lite strøm og kan gi opptil 30 minutter ekstra batteritid til din bærbare PC. Dessuten er den vesentlig lettere enn en HDD.

Bedre multitasking
Kjør flere programmer samtidig uten problemer. Perfekt for spillentusiasten og programmereren.

Ta med deg filene dine overalt
En SSD tåler støt, vibrasjoner og ekstreme temperaturer bedre enn en HDD med bevegelige deler.