Hvordan utnytter kriminelle min PC, og hvorfor er dette så viktig for meg som ikke har noe viktig lagret der likevel?

Svar

Hvordan utnytter kriminelle din PC?

Internett og pc brukere tar veldig få forhåndsregler når det kommer til sikkerhet fordi de finner dem upraktiske, eller fordi de tror reglene ikke gjelder dem.
Mange tror at de ikke vil være fare for at pc-en deres blir utsatt for et dataangrep fordi de ikke bruker dataen til noe viktig.
Her er noen vanlige men, ofte oversette måter cyberkriminelle kan bruke din pc til kriminelle aktiviteter:Ulovlig Web Hosting:
Cyberkriminelle bruker ofte hackede PCer som vert for en rekke tvilsomme websier, som:
- Spam nettsteder
- Phishing nettsteder
- Virus nedlasting nettsteder
- “Warez” servere, eller verter for piratkopiert programvare og filmer.
- Barnepornografi servere

Zombie PCer
Infiserte PCer blir ofte brukt som zombier som igjen utfører forskjellige kriminelle oppdrag:
- Formidling av useriøs e-post (Spam e-post).
- Deltakelse i såkalte denial-of-service angrep designet for å presse penger fra webområder ved å bombardere dem med enorme mengder falsk Web trafikk hvis de nekter å betale beskyttelsespenger.
- Deltagelse i “klikksvindel”.
- Skurkene kan bruke din PC som en proxy hvor de ruter deres internettrafikk vi din PC.

E-Mail/Webmail Angrep
En infisert PC har potensiell stor verdi for spammere og angripere utover bare det å fungere som et mellomledd for useriøs e-post. For eksempel kan utsatte systemer vanligvis brukes til å samle e-postadresser som i fremtiden kan selges og brukes til phishing og spam angrep.

En angriper trenger ikke å kompromittere en internettbrukers datamaskin for å missbruke dems identitet og online liv. En hacket e-mail, kan være til stor nytte
fordi den kan inneholde nyttig informasjon fordi mange mennesker ofte vil bruke samme e-postadresse og passord til flere tjenester.
(Selv om offeret bruker forskjellige passord for hver tjeneste, kan vanligvis disse passordene tilbakestilles så lenge angriperen har tilgang til offerets e-mail).

Hacket webmail kontoer blir også ofte brukt til svindel av offerets venner. Noen ganger vil skurkene bruke en kapret mailkonto for å spre ut skreddersydd spam til alle offerets kontakter, vanligvis vil du få en anbefaling via en venns e-mail om et bra tilbud på varer som du kan kjøpe på nett, men den nettsiden er laget spesielt for å stjele kredittkort og debetkort informasjon.

En annen form for svindel er når du får en mail ifra en bekjent som trenger penger fordi han/hun sitter fast i et annet land og er helt blakk.
Kontoinformasjon

Eventuelle lagret påloggingsinformasjon, spesielt brukernavn og passord for internettjenester er fritt vilt på hackede PCer. Stjålet eBay kontoer
brukes ofte til å misbruke offerets godt omdømme og brukes til å liste opp ikke-eksisterende eller stjålne gjenstander for auksjon. Kompromittert Paypal konti kan hjelpe i disse falske auksjoner også, eller bli tappet for penger.
Pålogginsinformasjon som ofre bruke til å administrere nettsider kan være av stor verdi for cyberskurker.
En rekke automatiserte programmer vil stjele pålogginsinfo som ofre bruker til å overføre filer til og fra noen personlige eller profesjonelle nettsteder de kan forvalte.
Stjålet File Transfer Protokoll (FTP) kontoer, vil gi angripere kontroll over offerets side, som igjen blir brukt til å være vert for
ondsinnede programmer eller andre illegale innhold som bidrar til ytterligere kriminelle handlinger.

Vanlige intetnettbrukere tror at cyberkriminelle bare er ute etter kredittkort nr og nettbankpassord, men som vi har grovt oppsummert ovenfor så er bankkonto informasjon bare en brøkdel av hva en cyberskurk kan bruke din infiserte datamaskin til.

Er du bekymret for om du er utsatt for uønsket tilgang på din datamaskin? Kontakt oss på Serverhus.no så kan vi hjelpe deg.